جدیدترین ها

سختی گیر رزینی

 سختی‌گیر رزینی، با استفاده از فناوری پیشرفته رزینی، عملکردی بی‌نظیر دارد. این دستگاه‌ها باقدرت تبادل یونی رزینی، یون‌های معدنی زیادی را از آب حذف می‌کنند و سختی آب را به طور مؤثری کاهش می‌دهند علاوه بر این، به طور قابل‌توجهی هزینه‌های تعمیر و نگهداری دستگاه‌های خانگی و صنعتی را کاهش می‌دهد، زیرا رسوبات را به حداقل می‌رساند این دستگاه با استفاده از مخزن استوانه‌ای که با دانه‌های رزین پر شده است، آب را از آلودگی‌ها و مواد معلق خارج می‌کند و به شما آبی کاملاً تمیز و خالص ارائه می‌دهد.

مدلهای دیگر کالا:
۰ تومان
۰ تومان
  • توضیحات تکمیلی
  • مشخصات فنی
  • نظرات کاربران
  •  سختی‌گیر رزینی چیست؟

     درواقع دستگاه سختی‌گیر رزینی (water softener) یکی از نمونه تجهیزات تصفیه آب است. متعلقات کامل این دستگاه شامل یک مخزن استوانه‌ای‌شکل از متریال فایبرگلاس یا فلزی، پک لوله و نازل‌ها، شیر چند راهه، تانک نمک و رزین‌های تبادل یونی می‌باشد. شیرهای به‌کاررفته در سختی‌گیر رزینی می‌تواند از نوع تمام‌اتوماتیک، نیمه‌خودکار و دستی باشند.

     مشخصات فنی و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی سختی‌گیر رزینی

     سختی‌گیر رزینی معمولاً از رزین‌های قوی و مقاوم تشکیل شده است که یون‌های کلسیم و منیزیم آب را جذب می‌کند. این رزین‌ها معمولاً پلیمرهای خاصی هستند که مبادله یونی را انجام می‌دهند. این نوع سختی‌گیر دارای ذرات رزین با اندازه‌های مختلفی است. اندازه ذرات می‌تواند تاثیر مستقیمی بر کارایی و عملکرد سختی‌گیر داشته باشد. ذرات رزین معمولاً به‌صورت پودر شده تهیه می‌شوند.
     سختی‌گیر رزینی معمولاً به شکل یک تانک یا کپسول با ظاهری شفاف یا نیمه شفاف عرضه می‌شود رنگ معمولی سختی‌گیرهای رزینی شفاف، زرد یا آبی است، اما ممکن است در برخی موارد رنگ‌های دیگری نیز داشته باشد. سختی‌گیرهای رزینی عمر مفیدی دارند که به مدت زمانی که قادر به جذب یون‌های کلسیم و منیزیم هستند و عملکرد بهینه را ارائه می‌دهند اشاره دارد.
     ظرفیت سختی‌گیر رزینی معمولاً به‌صورت میلی‌گرم معادل کربنات کلسیم بر لیتر (mg/L CaCO3) یا درجه فارنهایت (grains per gallon) اعلام می‌شود سرعت جریان آن معمولاً به لیتر در دقیقه (LPM) است. سختی‌گیرهای رزینی معمولاً از رزین‌های مبادله یونی مانند رزین‌ های کاتیونیک و رزین ‌های آنیونیک تشکیل شده‌اند. نوع رزین مورداستفاده در سختی‌گیر به شرایط و نوع یون‌های که باید حذف شوند، بستگی دارد. سختی گیرهای رزینی در ابعاد مختلفی در دسترس هستند. این ابعاد می‌تواند شامل قطر و ارتفاع تانک سختی گیر، اتصالات و سایز لوله ورودی و خروجی آب باشد. این مشخصات بسته به نیازهای نصب و فضای موجود متفاوت خواهد بود.

    سختی گیر فلزی آذین تهویه

    مشخصات، اجزا و انواع سختی‌گیر آب

    مشخصات، اجزا و انواع سختی‌گیر آب متعدد است. به‌طورکلی این نوع سختی‌گیر شامل اجزایی است که در فرایند تصفیه آب برای کاهش سختی آب استفاده می‌شود در زیر، به برخی از اجزا و مشخصات عمومی سختی‌گیر آب اشاره خواهیم کرد که عبارت‌اند از: 

    مخزن سختی‌گیر

    این قسمت از سختی‌گیر آب، مخزنی است که در آن مواد جاذب مورداستفاده قرار می‌گیرد. اندازه و ظرفیت این مخزن بستگی به میزان آبی که باید تصفیه شود و نیازهای شخصی شما دارد.

     مواد جاذب یا رزین تبادل یونی 

    ماده جاذب در سختی‌گیر رزینی برای جذب یون‌های سخت و مواد معدنی موجود در آب استفاده می‌گردد در سختی‌گیر رزینی، رزین‌های کاتیونی و آنیونی برای جذب یون‌های مثبت و منفی استفاده می‌شوند در سختی‌گیر نانوفیلتراسیون، غشاهای نانوفیلتراسیون برای حذف مواد معدنی و یون‌های سخت استفاده می‌گردند نوع مواد جاذب بستگی به نوع سختی‌گیر و فنّاوری استفاده شده دارد. از برندهای معروف موجود در بازار ایران می‌توان به دو برند رزین پرولایت و هیدورلایت اشاره نمود که باکیفیت مناسب و قیمت اقتصادی در انواع سختی‌گیر رزینی استفاده می‌شوند.

    رزین هیدرولایت

     پمپ یکی از اجزای سختی‌گیر آب

    پمپ در سختی‌گیر آب برای ایجاد فشار لازم برای عبور آب از مخزن و اجزای دیگر سختی‌گیر استفاده می‌شود پمپ باید قدرت کافی برای پمپ‌زنی آب را داشته باشد و برای بهینه‌سازی عملکرد سختی‌گیر، فشار و جریان آب را تنظیم می‌کند.

    شیر سختی‌گیر یا صفحه کنترل

    سختی گیر رزینی دارای صفحه کنترل است که به شما امکان کنترل عملکرد و تنظیمات سختی گیر را می‌دهد این صفحه معمولاً شامل دکمه‌ها نمایشگر و تنظیماتی مانند زمان بازپرداخت در سختی‌گیر است. سختی‌گیر و رسوب‌زداها دارای دو نوع شیر سختی‌گیر می‌باشد. شیر اتوماتیک و شیر دستی که شیرهای تمام‌اتوماتیک همان‌طور که عنوان شد دارای نمایشگر و کلیدهای مختلفی است؛ ولی شیر دستی یا نیمه اتومات توسط یک اهرم به‌صورت مکانیکی تنظیم می‌گردد.

     لوله‌ها و اتصالات سختی‌گیر آب

     سختی گیر آب شامل سیستم لوله‌کشی و اتصالات است که آب را در سراسر سیستم جابه‌جا می‌کند. اتصالات مناسب و محکم هستند و هیچ نشتی در آن رخ نمی‌دهد.
    این اجزا و مشخصات تنها بخشی از سختی‌گیر آب هستند و به نوع و مدل سختی‌گیر، سیستم‌ها و اجزا دیگری که ممکن است در آن وجود داشته باشند، بستگی دارد.

    انواع سختی‌گیر آب

    انواع سختی‌گیر آب باتوجه‌به نیازها و شرایط مختلف طراحی می‌شود در زیر، به برخی از انواع رایج سختی‌گیرهای آب اشاره خواهیم کرد که عبارت‌اند از: 

     سختی‌گیر رزینی (Ion Exchange Water Softener)

     سختی‌گیر رزینی از رزین کاتیونی و آنیونی استفاده می‌کند تا مواد معدنی زائد و یون‌های سنگین را از آب حذف کند. رزین کاتیونی یون‌های کاتیونی (مانند کلسیم و منیزیم) را جذب می‌کند و رزین آنیونی یون‌های آنیونی (مانند سولفات و کربنات) را جذب می‌نماید این روش معمولاً برای کاهش سختی آب استفاده می‌شود.

     سختی‌گیر نانوفیلتراسیون (Nanofiltration Water Softener)

     در این روش، آب از طریق غشای نانوفیلتراسیون عبور می‌کند که قادر به حذف یون‌های سنگین و مواد معدنی است. این روش نیز برای کاهش سختی آب و بهبود کیفیت آب استفاده می‌شود.

     سختی‌گیر مغناطیسی (Magnetic Water Softener)

     در روش سختی‌گیر مغناطیسی از میدان‌های مغناطیسی و الکترومغناطیسی برای کاهش سختی و رسوب‌زدایی آب استفاده می‌شود میدان مغناطیسی موجب تغییر در رفتار یون‌های کاتیونی موجود در آب می‌شود و سختی آن را کاهش می‌دهد این روش معمولاً در دستگاه‌های قابل‌حمل مورداستفاده قرار می‌گیرد. سختی‌گیرهای مغناطیسی در سایزها ۱ تا ۴ اینچ با برندهای مختلف در بازار موجود هستند. نصب سختی‌گیر مغناطیسی بسیار آسان است.

    بیشتر بخوانید : منبع کویل دار

    مزایا و معایب سختی‌گیر رزینی

    مزایا و معایب سختی‌گیر رزینی متعدد است. این نوع سختی‌گیر برای کاهش سختی آب بسیار کارآمد است. با جذب یون‌های کاتیونی (مانند کلسیم و منیزیم) از آب، میزان سختی آب به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد این باعث بهبود طعم و بوی آب و همچنین کاهش تشکیل رسوبات در آب می‌شود.
    سختی‌گیر رزینی با ازبین‌بردن مواد معدنی زائد و یون‌های سنگین کیفیت آب را بهبود می‌بخشد. این دستگاه آبی شفاف و بدون رسوب را برای استفاده در مصارف خانگی مانند آشپزی، شستشوی لباس و حمام در اختیار شما قرار می‌گیرد. سختی‌گیرهای رزینی معمولاً دارای عمر طولانی هستند و نیاز به تعویض و نگهداری مداوم ندارند. با رعایت و نظم در نگهداری، می‌توانید برای مدت طولانی از آن استفاده کنید.
    سختی‌گیر رزینی در طول زمان با جذب یون‌های سخت اشباع می‌شود بنابراین، به فرایند بازپرداخت نیاز دارد تا رزین‌ها را شستشو دهد و آن‌ها را به حالت اولیه برگرداند. برای بازپرداخت و احیا رزین‌ها به نمک خاصی نیاز است. این نمک به طور دوره‌ای باید تعویض شود و هزینه اضافی را به همراه دارد. سختی‌گیر رزینی به مخزن نیاز دارد که رزین‌ها در آن قرار می‌گیرند. این مخزن معمولاً فضای بیشتری اشغال می‌کند؛ بنابراین، اگر فضای محدودی در محل نصب دستگاه وجود دارد، این مورد باید موردتوجه قرار گیرد.
    از دیگر مزیت‌های استفاده از سختی‌گیر در منازل مسکونی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود: 
    افزایش طول عمر لوازم منزل و سیستم لوله‌کشی و تاسیسات منزل
    کاهش مصرف مواد شوینده
    نرمی و لطافت پارچه‌ها و البسه پس از شستشو
    افزایش نرمی، لطافت و درخشندگی مو و پوست پس از استحمام

    سختی گیر فایبر گلاس

    نصب و راه‌اندازی سختی‌گیر رزینی

    نصب و راه‌اندازی سختی‌گیر رزینی به‌عنوان یک فرایند تخصصی و قابل‌تنظیم انجام می‌شود. اما در ادامه، مراحل عمومی نصب و راه‌اندازی سختی‌گیر را برای شما شرح خواهیم داد که عبارت‌اند از: 

     تعیین مکان مناسب

    ابتدا باید مکان مناسب برای نصب و راه‌اندازی سختی‌گیر رزینی تعیین کنید. این مکان باید دسترسی به منبع آب و خطوط تغذیه برق داشته باشد. همچنین باید مکانی مناسب برای قرارگیری مخزن سختی‌گیر، تانک نمک و سایر اجزا فراهم شود.

     نصب مخزن سختی گیر

     مخزن سختی‌گیر رزینی باید در مکان تعیین شده نصب شود. برای این کار از لوله‌کشی و اتصالات مناسب استفاده کنید تا نشتی رخ ندهد. همچنین، مخزن باید به منبع آب و خط تخلیه متصل شود. همچنین مکان نصب مخزن سختی‌گیر باید به صورتی باشد که جهت سرویس‌های دوره‌ای فضای کافی وجود داشته باشد.

     اتصال لوله‌ها در سختی‌گیر رزینی

     لوله‌ها برای جابه‌جایی آب میان مخزن، پمپ و سختی‌گیر باید به‌درستی متصل شوند. از لوله‌ها و اتصالات باکیفیت و محکم استفاده کنید تا جریان آب به‌درستی صورت گیرد.

     نصب پمپ آب سختی گیر

    پمپ برای ایجاد فشار لازم و عبور آب از سختی‌گیر رزینی استفاده می‌شود پمپ باید به منبع برق متصل شود و فشار و جریان آب را تنظیم کنید. همچنین، از الکترودهای حسگر برای کنترل سطح آب در مخزن سختی‌گیر استفاده نمایید.

     اتصال به سیستم آب در سختی گیر رزینی

    سختی گیر رزینی باید به سیستم آب خانه یا سیستم تصفیه آب متصل شود. به طور معمول، لوله‌های ورودی و خروجی سختی‌گیر به خطوط آب خانه متصل می‌شوند

    تنظیمات و آنالیز آب خروجی سختی گیر

     بعد از نصب، باید تنظیمات سختی گیر رزینی را برای منبع آب خودتنظیم کنید. این تنظیمات شامل زمان بازپرداخت رزین‌ها فشار آب و دوره‌های بازگشایی سیستم است. همچنین، پس از نصب، بهتر است آزمایش‌های مرتب برای بررسی کارایی سختی گیر و کیفیت آب خروجی سختی گیر را انجام دهید.

    انواع سختی‌گیر رزینی از نظر جنس بدنه

    سختی‌گیر رزینی فلزی

    یکی از انواع سختی‌گیرهای رزینی، سختی‌گیر فلزی است که این نوع سختی‌گیر بدنه‌ای از جنس فلز دارد و معمولاً از جنس کربن استیل یا گالوانیزه می‌باشد. بدنه فلزی آن‌ها در برابر فشار مقاوم است که برای شرایط سخت و در محیط‌هایی با فشار آب بالا مناسب می‌باشد. سختی گیرهای رزینی فلزی معمولاً برای استفاده در تصفیه آب خانگی و تجهیزات صنعتی بزرگ‌تر استفاده می‌شوند شیرهای مورد استفاده در دستگاه سختی گیر فلزی معمولاً از نوع دستی و نیمه اتومات است.

    سختی گیر فلزی 800کیلو گرین

    سختی‌گیر فایبرگلاسFRP

    سختی‌گیرهای فایبرگلاس FRP نیز یکی از انواع سختی‌گیرهای رزینی است که بدنه‌ای از مواد فایبرگلاس دارند. فایبرگلاس ترکیبی از فیبرهای شیشه‌ای و رزین پلیمری است که با فرایند ساختاردهی و شکل‌پذیری ایجاد می‌شود. سختی‌گیرهای فایبرگلاس به دلیل استفاده از مواد فایبرگلاس، سبک‌وزن هستند و درعین‌حال مقاومت بالایی در برابر فشار، خوردگی و ضربه دارند. 
    سختی‌گیر فایبرگلاس در برابر زنگ‌زدگی مقاوم است، بنابراین سختی‌گیرهای فایبرگلاس نسبت به آب و رطوبت مقاومت زیادی دارند و از دوام بالایی برخوردار هستند. این نوع سختی‌گیرها با رزین‌های پوشش داده می‌شوند از هدررفتن آب جلوگیری می‌کنند. در بسیاری از موتورخانه‌ها و استخرها از سختی گیر FRP استفاده می‌شود. شیرهای مورداستفاده در سختی‌گیرهای فایبرگلس از دو نوع تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک است.

    سختی‌گیر رزینی چگونه کار می‌کند؟

    سختی گیر رزینی بر اساس فرآیند تبادل یون کار می‌کند. این فرایند درون یک مخزن اتفاق می‌افتد سختی‌گیرهای رزینی دارای سطح غشایی هستند که به یون‌های موجود در آب واکنش نشان می‌دهند این یون‌ها معمولاً یون‌های کلسیم (Ca2+) و منیزیم (Mg2+) هستند که باعث ایجاد سختی آب می‌شوند 
    زمانی که آب به ستون سختی‌گیر رزینی وارد می‌شود یون‌های کلسیم و منیزیم در آب به یون‌های سطح غشا جذب می‌شوند و تبادل ایجاد می‌کنند در عوض، یون‌های سدیم (Na+) یا پتاسیم (K+) از رزین آزاد می‌شوند باگذشت زمان و تجمع یون‌های کلسیم و منیزیم باعث می‌شود که رزین غیرفعال شود و نیاز به تجدیدپذیری و احیای رزین دارد. این فرایند به‌عنوان تجدیدپذیری رزین شناخته می‌شود و معمولاً با استفاده از حلال‌های خاصی مانند نمک سدیم کلرید (NaCl) صورت می‌گیرد. در این فرایند، نمک سدیم کلرید به‌صورت محلول آب‌نمک از لابه‌لای رزین عبور می‌کند و یون‌های کلسیم و منیزیم را جایگزین می‌نماید در نتیجه رزین مجدد آماده استفاده است.
    آب تصفیه شده از مخزن سختی‌گیر رزینی خارج می‌شود و می‌تواند برای مصارف مختلف مانند آب آشامیدنی یا کاربردهای صنعتی استفاده شود. در این مرحله، آب دیگر شامل یون‌های کلسیم و منیزیم نمی‌باشد و سطح سختی آن کاهش می‌یابد این فرایند تبادل یون بین رزین و یون‌های موجود در آب صورت می‌گیرد و منجر به کاهش سختی آب می‌شود با تجدیدپذیری رزین، سختی‌گیرهای رزینی آماده استفاده مجدد می‌شوند و می‌توانند به طور مکرر در فرایندهای تصفیه آب استفاده شوند.

    عوامل مؤثر بر قیمت سختی‌گیر رزینی 

    قیمت سختی‌گیر رزینی تحت‌تاثیر عوامل متعددی قرار می‌گیرد. در زیر، برخی از پارامترهای موثر بر قیمت سختی‌گیر را ذکر خواهیم کرد که عبارت‌اند از: 

    جنس مخزن سختی‌گیر 

    همان‌طور که اشاره شد مخازن سختی‌گیر از دو نوع فلزی و فایبرگلاس ساخته می‌شوند. معمولاً مخازن سختی‌گیر فلزی قیمت بیشتری نسبت به مخازن FRP دارند.

    نوع و برند شیر سختی گیر 

    به‌طورکلی استفاده از شیرهای تمام‌اتوماتیک برای سیستم کاری دستگاه و احیای رزین سختی‌گیر مناسب‌تر است. البته نکته اصلی تفاوت قیمت شیرهای دستی و اتومات است. استفاده از شیر تمام‌اتوماتیک قیمت نهایی سختی گیری فایبرگلاس را نسبتاً بالا می‌برد.

    نوع رزین

     نوع رزین مورداستفاده در سختی‌گیر می‌تواند روی قیمت تاثیرگذار باشد. رزین‌های باکیفیت و عملکرد بالا معمولاً هزینه متفاوتی دارند. 

     ظرفیت بازپرداخت رزین

     ظرفیت بازپرداخت و احیای رزین، به میزانی اشاره دارد که رزین مورداستفاده در سختی‌گیر قادر است یون‌های جذب شده را مجدداً آزاد کند و دوباره قابل‌استفاده باشد. سختی‌گیر با ظرفیت بازپرداخت بالا معمولاً هزینه بیشتری دارد.

    هزینه‌های توزیع و نصب سختی‌گیر رزینی

     هزینه‌های مربوط به توزیع و نصب سختی‌گیر رزینی نیز می‌تواند در قیمت نهایی تاثیرگذار باشد. این شامل هزینه حمل‌ونقل، نصب توسط تکنسین متخصص و دیگر هزینه‌های مرتبط با نصب و راه‌اندازی است.

     عوامل بازار ، عرضه و تقاضای سختی گیر

     عوامل بازار مانند عرضه و تقاضا، رقابت در بازار و شرایط اقتصادی و نرخ دلار می‌تواند قیمت سختی‌گیر رزینی را تحت‌تاثیر قرار دهد. در شرایطی که عرضه کم است و تقاضا بالا است، قیمت‌ها معمولاً تغییر می‌یابد.

    ظرفیت سختی‌گیر رزینی

     ظرفیت سختی‌گیر رزینی، یعنی توانایی آن در جذب یون‌های معدنی، می‌تواند قیمت را تحت‌تاثیر قرار دهد. سختی‌گیر با ظرفیت بالاتر معمولاً قیمت متغیری دارد؛ زیرا توانایی بیشتری در ازبین‌بردن یون‌های معدنی دارا است.

    تولید کننده سختی گیر

    کاربرد سختی‌گیر رزینی

    سختی‌گیر رزینی در تصفیه آب و برخی کاربردهای صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرد. سختی‌گیرهای رزینی معمولاً در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی استفاده می‌گردند آب شهری ممکن است شامل مواد معدنی زیادی باشد که سبب ایجاد سختی آب می‌شود سختی‌گیرهای رزینی با جذب یون‌های کلسیم و منیزیم موجود در آب، سختی آب را کاهش می‌دهند
     در برخی صنایع غذایی مانند تولید نان، شیرینی، لبنیات و آبمیوه، کیفیت آب بسیار مهم است. سختی‌گیرهای رزینی می‌توانند در فرایندهای تولیدی این صنایع بهبود زیادی ایجاد کنند و از مشکلاتی نظیر سختی آب و رسوبات معدنی در دستگاه‌ها و تجهیزات جلوگیری نمایند. در برخی صنایع شیمیایی و پتروشیمی، کنترل سختی آب بسیار حائز اهمیت است. 
    سختی گیر رزینی می‌تواند تشکیل رسوبات معدنی در لوله‌ها تجهیزات و سیستم‌های خنک‌کننده جلوگیری کند و عمر مفید آن‌ها را افزایش دهد. در برخی بخش‌های پزشکی و آزمایشگاهی، کیفیت آب بسیار مهم است. سختی‌گیرهای رزینی در این صنایع برای تصفیه استفاده می‌شوند تا دقت آزمایش‌ها افزایش یابد. در استخرها، واپایش و مدیریت کیفیت آب بسیار حائز اهمیت است. سختی گیر می‌تواند به کاهش سختی آب استخر کمک کند و از تشکیل رسوبات و مشکلات مربوط به آن‌ها جلوگیری می‌نماید.

    تفاوت سختی‌گیر مغناطیسی با سختی‌گیر رزینی

    تفاوت بین سختی‌گیر مغناطیسی و سختی‌گیر رزینی در روش استفاده و عملکرد آن‌ها است. عملکرد سختی‌گیر مغناطیسی بر اساس تاثیر میدان مغناطیسی بر رسوبات معدنی و ذرات معلق در آب عمل می‌کند. با عبور آب از بلوک‌های مغناطیسی، ذرات رسوب شامل کربنات کلسیم و منیزیم به آهن مغناطیسی متصل می‌گردند و به‌این‌ترتیب از آب جدا می‌شوند این روش برای کاهش سختی آب مؤثر است.
    سختی‌گیر مغناطیسی در محدوده‌ای خاص از سیستم عمل می‌کند. هر چه فاصله از بلوک‌های مغناطیسی بیشتر شود، تاثیر آن ضعیف‌تر می‌گردد به همین دلیل، سختی‌گیرهای مغناطیسی در طول مدار لوله‌کشی ممکن است کارایی محدودی داشته باشند. سختی‌گیرهای مغناطیسی نیاز به نگهداری و تمیزکاری منظم دارند. برای حفظ کارایی، بلوک‌های مغناطیسی و دستگاه باید منظم تمیز شوند و از رسوبات معدنی پاک گردند.
     عملکرد سختی‌گیر رزینی به این شکل است که با استفاده از رزین‌های خاص، یون‌های کاتیونی موجود در آب مانند کلسیم و منیزیم را جذب و جایگزین می‌کند در این روش، رزین‌ها کلسیم و منیزیم را به سمت خود می‌کشند و یون‌های نرم کاتیونی را آزاد می‌نمایند که باعث کاهش سختی آب می‌شود سختی‌گیرهای رزینی در تمام نقاط سیستم تاثیر می‌گذارد، زیرا آب از رزین‌ها عبور می‌کند و فرایند جذب و جایگزینی یون‌ها در طول مسیر اتفاق می‌افتد پس از مدتی، رزین‌ها به دلیل جذب یون‌های کاتیونی، نیاز به بازسازی دارند. 

    سختی گیر مغناطیسی

    مزایا و معایب سختی‌گیر مغناطیسی 

    مزایا و معایب سختی گیر مغناطیسی به این شکل است که برای کاهش سختی آب از روشی غیرشیمیایی استفاده می‌کند؛ بنابراین نیازی به استفاده از محصولات شیمیایی مانند نرم‌کننده‌های آب نیست. این به معنای عدم نیاز به تخلیه محلول‌های شیمیایی و کاهش آلودگی زیست‌محیطی است. سختی‌گیرهای مغناطیسی نیاز به سیستم‌های جانبی خاصی ندارد، بنابراین به فضای بزرگ برای نصب و استفاده از آن نیاز نیست. این امر برای فضاهای محدود و محیط‌های خانگی مفید است.
    با استفاده از این سختی گیر، رسوبات معدنی مانند کلسیم و منگنز که ممکن است در آب وجود داشته باشند، به لبه‌های سطوح داخلی تجهیزات متصل نمی‌شوند این باعث می‌شود که رسوبات به‌راحتی قابل تمیزشدن باشند و بازدهی تجهیزات افزایش یابد. عملکرد سختی‌گیرهای مغناطیسی به شرایط آب مانند سختی اولیه و دما و تنظیمات دستگاه که تغییر می‌کند، بستگی دارد. 
    سختی‌گیر مغناطیسی تاثیر مستقیمی بر رسوبات معدنی دارد؛ ولی برخی از مواد دیگر مانند سنگ‌های آهکی و سیلیکات‌ها را به طور کامل از آب حذف نمی‌کند؛ بنابراین، در برخی موارد، ممکن است به روش‌های دیگر برای کاهش سایر رسوبات نیاز داشته باشد و این موضوع یکی از معایب است. مگنت‌های استفاده شده در این نوع سختی گیر ممکن است به‌مرور زمان قدرت خود را از دست دهند یا نیاز به تعویض داشته باشند. بسته به کیفیت مگنت‌ها و شرایط محیطی، عمر مفید آن‌ها متفاوت است.

    سختی‌گیر رزینی چقدر طول می‌کشد تا نیاز به بازسازی داشته باشد؟

    مدت‌زمان بازسازی سختی‌گیر رزینی متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. میزان سختی آب و مقدار یون‌های کاتیونی موجود در آب تاثیر زیادی بر عملکرد رزین‌ها دارد. هر چه سختی آب بیشتر باشد، رزین‌ها نیاز به بازسازی سریع‌تری دارند. ظرفیت جذب رزین‌ها نیز مهم است. رزین‌ها دارای ظرفیت محدودی برای جذب یون‌های کاتیونی هستند. ظرفیت بیشتر رزین‌ها به این معنی است که به بازسازی کمتری نیاز دارد.
    میزان مصرف آب و مقدار یون‌های کاتیونی موجود در آبی که از طریق رزین‌ها عبور می‌کند، تاثیر مستقیمی بر عمر مفید رزین‌ها دارد. هر چه مصرف آب بیشتر باشد، رزین‌ها سریع‌تر نیاز به بازسازی و احیا دارند. کیفیت و نوع رزین مورداستفاده نیز تاثیر دارد. رزین‌های باکیفیت بالا معمولاً عمر مفید بیشتری دارند و به بازسازی کمتری نیاز دارند. به‌طورکلی، معمولاً بازسازی رزین‌ها در بازه زمانی چند هفته تا چند ماه انجام می‌شود دراین‌بین عملیات بکواش و شستشوی رزین توسط نمک در فواصل 8 تا 48 ساعت به طور منظم باید صورت گیرد.

     

  • مشخصات ظاهری
    ابعاد
    استاندارد
    رنگ بدنه
    طوسی
    جنس بدنه
    فایبر گلاس (الیاف ترکیبی)
    کشور سازنده
    چین
  • ارسال نظر
    نام:
    ایمیل:
    پیغام:
    کد مقابل را وارد کنید ...
محصولات مشابه